top of page
De logo van Aircoo in het donkerblauw

Hoe airconditioners voor thuis te installeren


De zomermaanden kunnen ondraaglijk zijn, afhankelijk van waar u zich bevindt, wat betekent dat steeds meer huishoudens kiezen voor een airconditioningsysteem in huis om een ​​comfortabelere leefomgeving te creëren. In feite is het koelen van uw huis niet het enige voordeel dat het installeren van airconditioning heeft; het is ook perfect voor het filteren en reinigen van de lucht die u inademt, naast vele andere gezondheids- en veiligheidsvoordelen.


Het installeren van airconditioning in een huis kan een lastige klus zijn als u geen geregistreerde professional of airconditioningtechnicus bent. U moet de hulp inroepen van een expert om uw airconditioning thuis voor u te installeren. Bij Aircoo.be kunnen we u helpen om uw ideale airconditioningsysteem te vinden en zelfs de volgende week te installeren.


Airconditioning voor thuisgebruik kan uw volgende stap zijn in het verbeteren van uw huis. Deze gids richt zich op het installatieproces van een airconditioning in huis door een professionele ingenieur, hoe u kunt profiteren van uw eigen, eenvoudig te bedienen systeem en de kosten van airconditioning in huis.Welk type airconditioningsysteem is geschikt voor u?


Afhankelijk van de ruimte die u in huis heeft en hoeveel controle u nodig heeft, zijn er verschillende soorten airconditioning waaruit u kunt kiezen.


Split airconditioningsystemen voor thuisgebruik


Het split-systeem voor thuisgebruik is de gebruikelijke keuze voor huishoudens. Het bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. Er zullen ook leidingen met koelmiddel en kabels tussen de twee units moeten lopen, deze worden meestal verborgen in een kabelgoot die tussen de binnen- en buitenunits moet lopen.


De binnenunit wordt op een muur in de gekozen kamer gemonteerd, de buitenunit wordt extern op de muur gemonteerd of op de grond geplaatst. Het moet op uw terrein worden geplaatst en niet te dicht bij een grens wijzen.


Single split units zijn voor één kamer, dus u heeft één buitenunit of 'compressor' die één binnenunit voedt. U kunt ook Multi-split-systemen hebben die meerdere kamers vanuit één buitenunit bedienen, deze zijn duurder en uiteraard tijdrovender en indringender om te installeren.


Draagbare airconditioningsystemen.


Dit zijn minder dure manieren om je huis te koelen en zijn ideaal voor mensen met weinig vrije ruimte of een kleinere kamer. Deze units zijn geschikt voor af en toe het koelen van een kamer en hebben geen koelmiddel nodig.


Het installatieproces van het thuis airconditioningsysteem


Airconditioning units zijn hier in in België nog relatief nieuw en zijn nog niet gebruikelijk in de meeste huizen. Gelukkig hebben we hier bij Aircoo.be een slim systeem van vragen op onze website ontwikkeld om u de juiste maat unit voor de ruimte die u heeft te geven en u ook een lijst met geschikte units te bieden waaruit u kunt kiezen.

Dit stelt u in staat om een unit te kopen en onze technische team foto's te verstrekken, zodat ze vervolgens een volledige survey van de installatie kunnen uitvoeren en ervoor kunnen zorgen dat alles soepel verloopt op de dag van installatie.

We zullen proberen u door te lopen wat er typisch bij komt kijken bij het installeren van een AC-unit.


Uw binnenunit


Om de thuis airconditioning units van een split-systeem te installeren, moet u eerst een idee hebben van waar uw units zullen worden gemonteerd en geïnstalleerd.

De binnenunit moet worden gemonteerd met voldoende vrije lucht eromheen om warme lucht in de unit te laten circuleren zodat deze kan worden afgekoeld.

De installatie is relatief eenvoudig met gaten die geboord moeten worden om de unit te monteren en de leidingen rechtstreeks door de muur naar buiten te leiden, of omhoog en over de zolderruimte naar buiten, bijvoorbeeld.


Uw buitenunit


De buitenunit moet worden gemonteerd met voldoende vrije lucht en moet altijd rekening houden met de spelingen die door de fabrikant worden voorgeschreven - gelukkig zal onze website hier allemaal voor u voor zorgen.

De unit kan vrij flexibel zijn met de locatie, omdat deze hoog of laag kan worden gemonteerd en weggestopt kan worden om deze uit het zicht te verbergen. Het is belangrijk om te weten dat de buitenunit een grote ventilator is en geluid zal maken, dus het is altijd de moeite waard om hiermee rekening te houden bij het nadenken over de positie.

Elk airconditioningsysteem zal zijn eigen specifieke methoden en instructies hebben voor het bedraden van de twee units, dus het is belangrijk dat uw ingenieur deze methoden correct volgt.


Hoeveel kost het om airconditioning in een huis in België te installeren?


De kosten voor het installeren van een airconditioningsysteem in uw huis kunnen sterk variëren, afhankelijk van het systeem dat u kiest en de ingenieur die het voor u installeert. Als bedrijf dat nauw samenwerkt met een aantal gerenommeerde airconditioning fabrikanten, kunnen we u een systeem aanbieden van de hoogste kwaliteit tegen een geweldige vaste prijs.


Is een thuis-airconditioningsysteem iets voor jou?


Het aanschaffen van een thuis-airconditioningsysteem kan een waardevolle investering zijn voor jou en de bewoners van jouw woning. Als je meer informatie nodig hebt over het installeren van airconditioning of als je de volgende stappen wilt doornemen, kunnen we je helpen. We kunnen je helpen bij het vinden van jouw perfecte airconditioningsysteem voor een vaste, eerlijke prijs en jouw eenheden installeren al de volgende dag.


Veelgestelde vragen over de installatie van thuis-airconditioning


Kun je zelf een AC-unit voor thuis installeren?


Het installeren van airconditioning in jouw huis kan lastig zijn als je geen geregistreerde professional bent. Het vereist veel specifieke training en je moet een vergunning hebben om met koelmiddelen te werken, dus het is waarschijnlijk het beste om het in handen te leggen van iemand die vertrouwd is met het installeren van airconditioning, zoals de experts van Aircoo.


Hoe lang duurt het om een buiten AC-unit te installeren?


Over het algemeen kan het vervangen van jouw huidige airconditioningsysteem ongeveer 4-8 uur duren, zodat je kunt verwachten dat de installatie binnen één dag voltooid is. Als je echter een nieuw airconditioningsysteem laat installeren, kun je verwachten dat dit een paar dagen duurt. De installatietijd kan ook variëren afhankelijk van de complexiteit van de klus.

Aircoo.be

9 maart 2023 om 17:29:00

6 minuten lezen

bottom of page